GAZİ VE ŞEHİT İSTİSMARCILARINA DUR DEMELİYİZ

GAZİ VE ŞEHİT İSTİSMARCILARINA DUR DEMELİYİZ

Bursa ilinde faaliyet gösteren Tavşanlılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet KURT, Büyükorhan Kayapa Köyü Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Erdal KADİR, 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği Başkanı Munise ACAR, Orhaneli Semerci Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup GÜLEÇ, Uludağlı Efeler Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa BAŞKAN, Yeşeren Umutlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serkan SALIR yönetim kurulları ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını Ziyarette bulundular.

Ziyarette sonrası Tavşanlılar Kültür ve Yardımlaşama Dernek Başkanı Ahmet KURT arayan kişiler 200 lira yardım karşılığında bir belge vereceklerini söylemişler. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Metin ŞENOL’ u arayarak konu hakkında bilgi istemiş. Dernek Başkanı ŞENOL Türkiye Geneli 46 Şube 33 temsilciliği olan 2847 sayılı kanunla kurulan Kamu Yararına çalışan Milli Savunma Bakanlığına bağlı dernek olduklarını, Dernekleri olarak kesinlikle Gazete, Dergi sokaklarda dolaşarak bağış toplamak ve buna benzer olumsuz davranışlar sergilemeyeceklerini bu davranışların gazi ve şehit adlarının yıprattığı gibi toplumun gözünde sanki Devletin gazi ve şehit ailelerine sahip çıkmıyor algısı yaratıldığını ifade etti. Toplumun bu ve buna benzer kişilere ve kuruluşlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Tavşanlılar Kültür ve Yardımlaşama Dernek Başkanı Ahmet KURT konuyla ilgili açıklamada bulundu; Tokatçıların yeni hedefi gaziler oldu. TSK’nın şerefli subay, astsubay ve uzman erbaş ve erlerin hedef alan düzmece dernekler, ‘’Gazilere Onur Belgesi’’ altında yaptıkları organizasyonlar ile Bayrak göklerden inmesin diye hayatlarını feda eden Şehirlerimizin aileleri ile omuz omuza siperlerde mücadele ederek Gazi olan Mehmetçik, dolandırıcıların kıskacında! Konuyu Bursa gündemine taşıyan Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Ahmet Kurt; ‘’ Emekli bir astsubay olarak gelen bir telefonlar sarsıldım. İnsanlığım adına utandım. Biz bu hale nasıl geldik diye vicdanımı sorguladım. Bazı çakal sürüleri sözüm ona dernek çik kurmuş. Geçim alanları olarak da Şehit Aileleri ve Gazilerimizi seçmiş. Siz bu sıfatlara sahipseniz sizi arıyorlar, 200 lira yardım karşılığında bir belge vereceklerini söylüyorlar. Neymiş? Onur Belgesi! Bre kan emiciler, bre soysuzlar o belgeyi şehidimiz kanıyla, gazimiz şerefi işe milletimizin gönlünde almıştır. Siz şereften yoksun insanlar bunu bilemezsiniz. Çekin elinizi Şehit ve gazilerimizin üzerinden! Bize ulaşan bilgiler üzerinden gerekli kurumlara suç duyurusunda topyekûn bulunduk. Bazı olaylarda Gazilerimizden oldukça yüklü miktarlarda aldıklarını biliyoruz. Gereğini yapacağız. Şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmayacağız.’’ dedi.

Paylaş