MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Bugün yani 21 Mart Cumartesi günü Türkiye ve İslam dünyasında Miraç Kandili olarak idrak edilecek olup, Ancak Korona virüsü salgını nedeniyle cami ve mescitlerin bugün kapalı olması nedeni ile vatandaşlarımız evlerinde eda edecekler.

Miraç kelime olarak “Yükselmek – Göğe Yükselmek” anlamını taşır. Miraç Kandili, peygamberin Mirac’a yükseldiği gecenin idrak edildiği gün olarak biliniyor. Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir.

Bu gece, Kur’an-ı Kerimde; “ Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde beyan edilmektedir. Yeryüzünün iki mübarek mabedi olan, Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak başta Vatan, Bayrak, İnanç ve mukaddes değerler için çanlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin aileleri ve tüm Müslüman aleminin Miraç Kandilini kutlar, yapılan duaların hayırlara vesile olmasını dileriz. 

Paylaş