TÜMŞAD BAŞKANI GAZİ METİN ŞENOL GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı 14. Üncü olağan genel kurulu 24.02.2018 tarihinde Merinos Göl Pak’ta yapıldı. Mevcut Başkan Gazi Metin ŞENOL tekrardan seçilerek güven tazeledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı 17.02.2018 tarihide dernek binasında yapmış olduğu seçimde çoğunluk sağlanamadığından dolayı seçimleri 24.02.2018 tarihinde Merinos Göl Par’ ta gerçekleştirdi. Saat 10:00 da başlayan olağan genel kuruluna gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur AKTAŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Orhan BAYRAK, Genel Merkez Genel Sekreteri Murat BAKBAK, Türk Silahları Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilciliği Başkanı Sayın İbrahim GÜVEN ile Önder YALÇIN Türkiye Astsubaylar Dernek Başkanı H. Şinasi DOĞAÇ ile yönetimi Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Muzaffer UYAR, Bursa Yaşar Doğu Derneği Başkanı Dursun KOÇ ve yönetimi ile misafirler katılım sağladılar. 14. Üncü olağan genel kurulda mevcut Dernek Başkanı Metin ŞENOL divan heyeti belirlenmeden önce gazi ve şehit ailelerine hitaben konuşmada bulundu. Sayın ŞENOL konuşmasına iki örnek vererek başladı Gazi Mustafa Kemal ATATÜR’ e sormuşlar Paşam Milletvekili Maaşları ne olsun diye Gazi Öğretmen Maaşını geçmesin diye cevap veriyor. Diğer bir örnek ise yabancı ülkede toplantıya katılan biri Belediye Başkanının ve protokolün üçüncü sırada oturduğunu görünce yadırgıyor ve soruyor niçin öde oturmayıp geride oturuyorsunuz diye ve cevap önde oturan kişiler bizlere eğitim verenler cevabını alıyor. Dernek Başkanı ŞENOL sözlerine şöyle devam etti. Değerli gazi ve şehit ailelerim konuşmalarda sürekli bizlere sizlere ne yapsak azdır sizler başımızın tacısınız denilmektedir, oysa bizler kimsenin başında taç olmak istemiyoruz. Bizler gazi ve şehit aileleri olarak otobüste, trende, kamuda, özel sektörde ve toplumun içinde bu Vatanın bekası için evlat veren uzuvlarını feda eden birileri olarak biraz değer görmek istiyoruz dedi. Şehit Anne, Baba, Eş, Çocuk ve Gazi ve eşlerinde tek tek değinen kendi yaşamış olduğu sıkıntılardan yola çıkarak onlarında kendisi gibi neler çektiğini ifade etti. Sayın ŞENOL 15.05.2015 tarihinde üstlenmiş olduğu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı görevinde kendisine destek veren Asil, Asil Yedek ve diğer üyelerinin desteği ile sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettiklerini ve bir üç yıl daha bu ulvi göreve talip olduğunu ifade ederken kendisine destek veren vermeyen tüm gazi ve şehit ailelerine teşekkür etti.

 14. Genel Kurul’ un Divan Heyetine Astsubaylar Dernek Başkanı H. Şinasi DOĞAÇ, Başkan Yardımcılığına Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Muzaffer UYAR, Üyeliğe Şehit Babası Sezai OKAY, Kâtipliğe Gazi Köksal GÜÇÜKLÜOĞLU oy birliği ile seçilmiştir. Gündem: Yoklama ve açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Hesap Komisyonunun oluşumu, Yönetim Kurulu Faaliyet raporunun okunması, Disiplin Kurulunun raporlarının okunması, 2018-2021 tahmini bütçenin okunması, dilek ve temenniler, seçimler, seçilen Başkanın konuşması ve kapanış olarak belirlendi. 14. Olağan Genel Kuruluna teşrif eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, 13 yıldır Bursa İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde gazi ve şehit ailelerine gerekli desteği verdiğim gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresinde de gazi ve şehit ailelerine olan desteği vermeye devam edeceğini söylerken ülkemiz içerde ve dışarıdan hain işbirlikçilerinin saldırıları ve emelleri yüzünden zayıflatılmak istendiğini ama Türkiye Cumhuriyeti olarak gerek içerde gerek dışarda müdahale ederek vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumakta olduğumuz gibi Kore ve Kıbrıs Barış harekatların da umut olmuşuzdur. Sözlerine devam eden Sayın AKTAŞ bu yüzden bütün gazi ve şehit aileleri bizler için değerlidir. Seçime tek aday olarak giren Dernek Başkanı Metin ŞENOL’ a ve ekibine yeni görevinde başarılar dilerim ve görev insanı Metin Abiye de göreve olan ilgi ve hassasiyeti için teşekkür ederim dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine tekrardan seçilen Metin ŞENOL, gazi ve şehit ailelerine hitaben bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur AKTAŞ, Yıldırım Belediye Başkanı İ. Hakkı EDABALİ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DÜNDAR, Özdilek Marketleri sahibi Hüseyin ÖZDİLEK, LİTARA Bileşim Şadi ÖZDEMİR, Foto Detay Metin VATASEVER, SHEROTON Otel ve Mali Müşavir Raşit GÜRBÜZ’ e derneğe desteklerinden dolayı teşekkür ederken 3 yıldır bu görevi ekibiyle beraber üstlendiğini gazi ve şehit aileleri olarak mevcut Başkanı tekrardan destekleriyle onurlandırdıkları için teşekkür etti.

 

Paylaş