ŞEHİT POYRAZ A MEVLİT

  08.05.2016 Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında terör örgütü tarafından binaya yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, son yolculuğuna uğurlandı.

   Poyraz'ın cenazesi ilk olarak Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesindeki evine getirildi. Daha sonra Dikkaldırım Mahallesi'ndeki Mihraplı Camii'ne götürüldü. Burada İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Sadık, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesken, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Evin tek oğlu olan Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz'ın ailesi tören öncesi taziyeleri kabul etti.

   Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz'ın naaşı, Hamitler Şehitliği'ne götürülerek tekbir ve dualarla toprağa verilmişti.

   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesi olarak şehidimizin ailesini birkaç kez ziyarette bulunuştuk, geçtiğimiz Pazar günü şehidimizin yedi mevlidi evinin önünde okunarak dualarla anıldı. Mevlide askeri erken,  A K P Yıldırım İlçe Başkanı, Yıldırım Belediyesi Yöneticileri, personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidimizin ailesinin yanında olan katkı sunan kişi kurum ve kuruluşlara şahsım yönetimim ve üyelerimin adına teşekkür eder, şehidimize Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

   Metin ŞENOL

   BAŞKAN  


 

Paylaş