BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN İFTAR YEMEĞİ

Bursa’da yaşayan gazi ve şehit yakınları ve engelli aileleri ile beraber yaklaşık 2000 kişi, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı nedeniyle kurduğu iftar sofrasında bir araya geldiler. Merinos AKKM’de düzenlenen yemekte gazi ve şehit yakınları, engellilerle aynı sofrayı paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Türkiye’nin yakın tarihte maruz kaldığı saldırılar ile ihanet girişimlerinden ‘yurt içi ve dışında mazlum kesimlere yapılan yardımlar nedeniyle’ korunduğuna inandığını belirterek, şartlar ne olursa olsun birlik ve beraberlik uyarısında bulundu.

Merinos AKKM’deki coşkulu ortamda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, altıncı orucu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin iftar davetini kabul eden vatandaşlara teşekkür etti. Konuşmasında belediyenin Ramazan ayı nedeniyle yürüttüğü faaliyetlere değinen Başkan Aktaş, şehrin muhtelif bölgelerinde iftar çadırları kurduklarını ve her akşam 9 ayrı noktada yaklaşık 10 bin kişiye yemek verdiklerini söyledi. 11 ayın sultanı Ramazan’ın getirdiği güzellikleri sadece Bursalılarla paylaşmadıklarını, yurt dışında da her gün farklı bir bölgede benzer organizasyonları yaptıklarını belirten Başkan AKTAŞ, “İmkanlar ölçüsünde, elimizin uzanabildiği her yere dokunmaya çalışıyoruz. Bursa’da olduğu gibi Kosova, Makedonya, Gürcistan ve Yunanistan’da da iftar sofralarımız kuruluyor, erzak dağıtımlarımız gerçekleştiriliyor. Yoğunluğum nedeniyle ben gidemiyorum fakat arkadaşlarımız o bölgelerde. Allah’a şükrediyoruz, ülke ve şehir olarak bu imkânlara sahibiz. Sadece kendi vatandaşlarımıza değil, farklı coğrafyalardaki Müslümanlara da artı değer sağlıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de sırf bu faaliyetlerimiz nedeniyle korunduğumuza inanıyorum. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek. Dualarımız ve temennimiz bu yönde” dedi.

Başkan Alinur AKTAŞ, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız ve al bayrağımız altında hür şekilde yaşıyoruz. Bizler inançlı insanlarız. Ne olduğumuz ya da nereli olduğumuz bizim zenginliğimizdir, üstünlüğümüz değil. Bu nedenle etrafımıza, Suriye, Irak ve Mısır’a bakalım. Gerçekten ibret alalım. Birbirimize sahip çıkalım. Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında olduğu gibi” diye konuştu.

Başkan AKTAŞ, konuşmasında, vatandaşlara ‘gazi, şehit yakınları, engelliler, öksüz ve yetimlere vatandaşlardan anlayış gösterilmesi konusunda’ tavsiyede bulundu. Türkiye’nin bugün ve yarınlarını gazi ve şehitlere borçlu olduğunu, öksüz ve yetimler ile engellilere yapılan destekler nedeniyle ayakta durduğunu ifade eden Başkan AKTAŞ, “Ben de 12 yaşında yetim kaldım. Dolayısıyla bunun ne olduğunu bilirim. Paranız olsun ya da olmasın, öksüz ve yetim olmak, dezavantajlı konumda bulunmak zordur. Bayramlarda boynu bükük kalmak kolay değildir. Bu nedenle gerekli hassasiyeti lütfen gösterelim. Onlara öncelik tanıyalım” şeklinde konuştu.

 

Paylaş