JANDARMA’ NIN 179.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET

Jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Heykel’ de Atatürk Anıtına önünde tören düzenlendi İstiklal Marşı ve çelenk sunumundan sora Asker ve Polis erkanı ile Bursa Pınarbaşı ve Hamitler Şehitliği ile Kore, Muharip gaziler mezarlıkları ziyaret edildi.

Program kapsamında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL yönetim ve üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Pınarbaşı şehitliğinde şehit kabirlerini tek tek ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL şehit kabirlerinin başında bekleyen ailelerle görüşerek baş sağlında bulundular. Pınarbaşı şehitliğinden sonra Hamitler şehitliğine geçildi. Hamitler şehitliğinde bulunan asker, polis kabristanlıkları ziyaret edildikten sonra Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik ile sınır ötesi operasyonlarda gazi olup hayatını kaybeden gazi mezarlıkları ziyaret edildi. Ziyaret edilen kabirler başında dualar edilip şehitler ve gaziler anıldı.  

Şehitlikte şehit ve gazi kabristanlıklarında Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Tuğgeneral Hacıoğlu, şehit ailelerinin ve gazi ailelerinin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

 

Paylaş