29 EKİM 1923 TE KURULAN CUMHURİYETİMİZİN 95. YILINI ULUSÇA KUTLUYORUZ

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku’ n da, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." düsturuyla Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin, vatanın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetin ilanıyla hedefine ulaştığı ve Cumhuriyetimizi kuruluş felsefesindeki hedeflere ulaştırmamızın da mümkün olacağını ifade etmek isterim.

Anadolu’nun kurtulması, Vatanın, Bayrağın, İnancın, Namusun, Şerefin ayaklar altına alınmaması için cephe den cepheye yalın ayak koşan çocuğunun üzerine örteceği örtüyü cephanenin üzerine örten Asil Türk Milleti, savaş meydanlarında aç, susuz, cephanesiz, süngüyle mücadele ederek bizlere bu vatanı emanet kılan atalarımızın kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ nin şanla ve şerefle kurulmuş ordusunda görev yaparken gazi, şehit olan bizlerin üzerlerimize düşen görevi layıkıyla yapmanın onurunu yaşamaktayız.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak bu duygularla Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılını, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Metin ŞENOL

BAŞKAN
 

Paylaş