KASDER DERNEK BAŞKANINDAN ZİYARET

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şube Başkanı Can Ahmet VURAL ve Annesi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesini ziyarette bulunmuştur.

Sayın VURAL, Türkiye Kas Hastalıkları Derneğinin amacı, ülkemizdeki yaklaşık 100.000 kas hastasının daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak, hastalarımıza ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak amacıyla 1978 yılında  Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in öncülüğünde kurulmuştur. Kurucuları arasında Dr. Bahattin Yardımcı, Dr. Yıldırım Aktuna, Fahri Özden,  Nilgün Kuran, Dr. Halil A. İdrisoğlu, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Hasan Bilecikli, Havva Arslan ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın bulunduğu derneğimiz 1991 yılına kadar Aksaray’daki bir hekim muayenesin mütevazı odasında hasta ve üyelerine hizmet etmiştir.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği 1988 yılında EAMDA (Avrupa Kas Hastalıkları Dernekleri Birliği) ya üye kabul edilmiştir. Derneğimiz 08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne alınmıştır. 2004 yılında ise 16.07.2004 tarih ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6. maddesi gereği de İzinsiz Yardım Toplama hakkı tanınmıştır.

Derneğimiz sonraki yıllarda WANDA (Dünya Kas Hastalıkları Dernekleri Birliği ), ALS/MND (Uluslararası Amyotropic Lateral Sclerosis Dernekleri Birliği), CEE-GN (Orta ve Doğu Avrupa Genetik Ağı ve TREAT-NMD (Nöromüsküler Hastaların Değerlendirilmesi ve Tedavisi İçin Avrupa’da Dönüştürümsel Araştırma Ağı) üyeliklerine kabul edilmiştir.

Merkezi İstanbul’da bulunan derneğimiz, çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Reşat Oyal Kültür parkı içinde tahsis edilen binasında sürdürmektedir. Gazi ve Şehit aileleri ile beraber çeşitli programlarda bir araya gelerek moral ve motivasyon amacı ile üyelerimize hizmet edebileceklerini söylemiştir.

Dernek Başkanı Metin ŞENOL, bizlerde vatani görevimizi yaparken gazi ve şehit olduk, gazi ve şehit aileleri olarak gazilerimiz engelli olmuş, şehit ailelerimizin de gönülleri yara almıştır. Bu yüzden acılarımız bir ve bizler sonradan engelli olduğumuz için engelli yaşamanın bilinciyle artık toplumda ki engellilere bakış açımız farklılaştırmıştır. Bu yüzden de gerek şahsım gerek derneğim olarak yapacağımız faaliyetlerde ortak çalışmalar yapabiliriz ve bu çalışmalarda farkındalık yaratarak engelli olmayanların bir nebze de olsa bakış açılarını değiştirebileceklerini ifade ederek, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şube Başkanı Can Ahmet VURAL ve Annesine bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Paylaş