18 MART OKUL KONFERANSLARI

Geleceğimizin teminatı olan genç nesillerde vatan, istiklal, şehitlik ve gazilik bilincini oluşturma yönünde Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı arasında yürütülen eğitimlere katkı sağlamak maksadıyla bir proje başlatılmıştır. Türkiye genelinde 81 il merkezinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı orta öğretim okullarında, 19-30 Mart 2018 tarihleri arasında Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü’nün anlam ve önemini içeren, şehitlik ve gaziliğin saygınlığını ve onurunu vurgulayan konferanslar verilmesi planlanmıştır. Anılan konferansların Türkiye genelinde; Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ), Garnizon ve İl Jandarma Komutanlıkları sorumluluğunda ve koordinatörlüğünde yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 19.03.2019 – 29.03.2019 tarihleri arasında Bursa İlinde gerçekleştirilen konferanslara Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında görev yapan Veteriner Albay Semih EKEN, Veteriner Binbaşı Koray YILDIRIM, Veteriner Binbaşı Fatih KÖPRÜLÜ, Osmangazi Askerlik Şube Başkanı Albay Ahmet AVCI, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Gazi Metin ŞENOL, Gazi Haşim SİVRİ,  Gazi Serdar AYTEKİN, Gazi İsmail ERİM, Gazi Murat ARSLAN, Gazi Rahmi ERTEM, Gazi Kemal ALTINKOL, Şehit Kardeşi Hüseyin BIÇAKÇI, Şehit Kardeşi Yusuf SOLAK, 2. Başkan Şehit Babası Ali TAŞTAN, Şehit Babası İsmail GÖKÇEN, Şehit Babası Necdet AYDIN, Şehit Babası Zafer YUTKUN, Şehit Eşi Sevim GÜRKAN, Şehit Annesi Aysel ÇALI ve şehit aileleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer UYAR, Kore ve Kıbrıs gazilerinin katılımı ile gerçekleşmiştir. Ziyaret edilen okullarda ilk olarak slayt gösterisi ile Çanakkale de yaşanan savaşları ve yokluğun varlığı yendiği, gazi ve şehitliğin önemini anlatan konuşmalar yapmıştır. Dernek üyesi olan gazi ve şehit ailelerin yaşanmışlıklarını öğrencilere anlatarak bir nebzede olsa geleceğimiz olan çocuklara farkındalık yaratmaya çalıştılar. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri olan Kore ve Kıbrıs savaşlarında yaşamış oldukları sıkıntıları ve anılarını genç nesillere anlatmaya çalıştılar.

Geleceğimiz olan çocuklar savaşlara katılan bu vatanın bekası için ağır bedeller ödeyen gazi ve şehit ailelerine sorular sorarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, İznik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatepe mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi, Gemport Gemlik Anadolu Lisesi, Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız A.İ.H.L, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeniceabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeniceabat Anadolu Lisesi, Şükrü Şenkaya Anadolu Lisesi, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi, Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi, İbrahim Önal Fen Lisesi, Bursa İMKB Gürsü Anadolu Lisesi, Vani Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kestel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bursa Çimento Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Turgut Alp Anadolu Lisesi, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi, Fayik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi, Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmangazi Anadolu Lisesi, Bursa Atatürk Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi, Hamitler Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turhan Tayan Anadolu Lisesi, Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi, Ali Karasu Anadolu Lisesi, Çamlıca Anadolu Lisesi, İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özlüce Nurettin Topçu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şahinler Anadolu Lisesi, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği M. T. A. L, Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, M.Kemal Coşkunöz Mesleki, ve Teknik Anadolu Lisesin de konferanslar verilmiştir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, 18 Mart şehitleri anmak için konferans verilen tüm okullardaki Müdür, öğretmen ve öğrencilerine ilgi ve hassasiyetleri için teşekkürlerini iletti.          

 

Paylaş