3 ASKER ŞEHİT, 1 YARALI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Sürdürülen operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, yaralı askerler helikopterlerle Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı içerisindeki hastaneye götürüldü. Burada müdahale edilen 2 asker de tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. 1 askerin tedavisi devam etmektedir.

ERZURUM’A ATEŞ DÜŞTÜ

Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Muhammed Ferdi GÜNTEKİN’ in acı haberi baba ocağı Erzurum’a ulaştı. Uzman Çavuş Muhammed Ferdi GÜNTEKİN’ in acı haberi Erzurum’un merkez Palandöken ilçesindeki Hacı Salih Efendi Mahallesinde oturan ailesine ulaştı. Askeri yetkililer anne Nesrin GÜNTEKİN’ e acı haberi verdi. Babasını yıllar önce kaybeden evli 1 çocuk babası şehit Muhammed Ferdi GÜNTEKİN’ in eşi Ezgi GÜNTEKİN’ in ise İzmir’de yaşadığı öğrenildi. Acı haberi alan GÜNTEKİN’ in annesi ile kız kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit GÜNTEKİN, Erzurum’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

ADIYAMAN’A ATEŞ DÜŞTÜ

Silopi´de terör örgütü PKK´ya yönelik düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Ayhan YANIK, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Ayhan YANIK´ ın şehadet haberi memleketi Adıyaman´ın Bağ pınar Köyü’ndeki ailesine verildi. Şehit ailesine acı haber Samsat Kaymakamı Halit YILDIZ ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit Ayhan YANIK´ ın 2 kardeşinin daha Uzman Çavuş olduğu bildirildi. Şehit YANIK´ ın cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

HATAY’ A ATEŞ DÜŞTÜ

Şırnak’ın Silopi ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet UÇAR’ ın memleketi Hatay’ın Antakya ilçesinde baba evine ateş düştü. Şehidin Akevler Mahallesi’ndeki baba evine gelen Antakya Kaymakamı Orhan MARDİNLİ ve beraberindeki askeri heyet, acı haberi baba Haşim UÇAR ve anne Fatma UÇAR’ a verdi. Oğullarının şahadet haberini aldıktan sonra fenalaşan UÇAR çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet UÇAR’ ın cenazesi öğle namazına müteakip düzenlenen tören ile Antakya Şehitliği’nde defnedildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

 

Paylaş