KAHRAMAN GAZİLERİMİZİN GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete asla alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Tarihinde bu uğurda birçok savaş yapmış birçok insanını Sancak, Bayrak, Vatan, İnanç, Namus ve Şeref değerlerine sahip çıkıp Şehit ve Gazi vermiştir. Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası Şehitlik ve Gazilik onuru her zaman yüce bir değer olarak korunmuştur. Gazi, Devletin bağımsızlığı, milletin egemenliği yolunda oluşturulan gerekli harekete katılıp canını ortaya koyup, görevini yapıp yara alan ve ya savaşa katılmış olarak geriye gelen kişilere denir. Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Türk Milleti “ruhunda ölürsem Şehit, kalırsam Gazi" inancı ile tarih sahnesinde büyük zaferler kazanmıştır.

İnancımız gereği İslamiyet’te Peygamberlik, Şehitlik ve gazilik en yüce makamdır. Analarımız kuzularını peygamber ocağı sayılan asker ocağına gönderirken, kına yakarken vatanına kurban olsun diye yollarlar. Vatanına kurban olan kınalı kuzuları da Türkiye Cumhuriyeti Gazilik ve Şehitlik nişanesiyle onurlandırır.

19 Eylül 1921 tarihi Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile Gazilik unvanının verildiği gündür ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül Gaziler Günü resmi olarak kutlanmaktadır; 19 Eylül Gaziler Günü diğer bir deyimle “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak başta Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ahrete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anar, Vatanın bölünmez bütünlüğü için uzuvlarını ve bedenlerini siper eden tüm gazilerimizin 19 Eylül gaziler gününü kalbi duygularımla kutlarım.  

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

 

Paylaş