ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ HER DAİM BİZİMLE YAŞIYOR

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü olarak, ülkemizin ve milletimizin birliğini, güvenliğini ve bağımsızlığını korumak için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin isimlerinin her daim yaşatılmasını, onlara olan vefa borcumuzun bir parçası olarak görüyor ve önemsiyoruz.

Şehitlerimizin İsimleri ve Yakınlarına Yapılacak Yardımlar 2016/29 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Sosyal Yardımlar ile şehit isimlerinin verilmesi işlemlerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordinasyon sağlanarak yapılacağı hüküm altına alınmıştı. Söz konusu Genelgeye dayanarak Bakanlığımızca vatanımız için kanları toprağa karışmış kahraman şehitlerimizin isimlerini yaşatmak amacıyla meydan, bulvar, cadde, sokak, okul, havalimanı, park, askeri birlik, karakol ve benzeri yerlere şehitlerimizin isimlerini veriyoruz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Şehit İsimlerinin Verilmesi İşlemleri” çalışmaları neticesinde, belirlenen esaslar ile birlikte 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 116 isimlendirme talebi de sonuçlandırıldı.

Genel Müdürlük olarak şehitlerimizin isimlerini kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara, cadde, sokak, park vb. alanlara verilmesini sağlayarak 2020 yılında da şehitlerimizin ismini yaşatmaya devam ediyoruz.

13.02.2020

  • Etiketler:
Paylaş