2020 KOSAVA'NIN 12. YIL KUTLAMALARI

GÜNDÜZ: KOSOVA TÜRKİYE’NİN PARÇASIDIR

Kosova Fahri Konsolosluğu tarafından düzenlenen ‘Kosova Cumhuriyeti’nin 12. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Gecesi’ Merinos AKKM’ de gerçekleşti. Programda konuşan Koordinatör Recep Gündüz, Kosova ve Türkiye bir bedenin ayrılmaz parçaları olduğunu söyledi.

Yıldırım Bayezid Salonu’nda Türkiye ile Kosova Milli marşlarının okunmasıyla başlayan geceye, Kosova Ankara Büyükelçisi Ilir Dugolli, Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Bursa Koordinatörü Recep Gündüz, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, İyi Parti Bursa Milletvekili Kemal Erozan, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, siyasi partilerin il başkanları, belediye başkan vekilleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Bursa’da olmaktan ve dostlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Dugolli, Türkiye’nin ülkesine yaptığı yatırımların kadim dostluğun göstergesi olduğunu söyledi.

‘AZ UYUMAK, ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ’

Kosova’nın Bursa Koordinatörü Recep Gündüz, yaptığı selamlama konuşmasında, Türkiye ile Kosova’nın bir bedenin ayrılmaz parçaları olduğunu ifade etti. Kosova’da savaşın sona erdiğini belirten Gündüz, ‘artık ekonomik olarak güçlenmemiz lazım. Bunun için de az yemek yiyip, az uyacağız ve programlı konuşup çok çalışacağız. Çünkü Kosova’nın üretmeye, sanayiye ihtiyacı var’ dedi.

ÇOCUKLARINIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİN’

Bursa’da yaptığı gerçekçi faaliyetler, yatırımlar ve gençlere verdiği değerle bilinen iş adamı, aynı zamanda Kosova’nın Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener; iki ülkenin kalkınması çocukların meslek eğitimiyle olabileceğini kaydetti. Gülener, ‘Bileği iş yapana kafası ve kalbi itaat eder. Bizler gençlerin, çocuklarımızın eğitimine önem vermek, titiz davranmak zorundayız. Herkes şunu bilsin ki evlatlarımız meslek sahibi olmaları gerekiyor. Çocuklarımızın bileği iş yaptığında onların kafaları ve kalplerinin nasıl çalışacağını göreceksiniz. Bu sayede ekonomilerimiz kalkınır, üretim artar. Şu hususun altını çizmek zorundayım, bizler vatanımızın kalkınması için yarışmak, samimiyet adımları atmak zorundayız. Biz göçmenler çalışkan insanlarız, Kosova’nın da üreten bir ülke olması, bu topraklardaki insanların çalışkanlığının arttırılması için çaba sarf etmemiz gerekiyor’ diye konuştu.

‘ECDADA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ ’

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Kosova’nın bağımsızlığının 12. Yılının kutlandığı gecede yaptığı konuşmada, Rumeli coğrafyasının fiziksel, siyasal olarak Türkiye’den ayrılsa da yüreğimizin bir attığı topraklar olduğunu söyledi. Özen, sözlerine şöyle devam etti: Bir yerin vatan olması için orada hatıralarımızın, yaşanmışlıklarımızın ve o topraklar için döktüğümüz şüheda kanının olması gerekir. Evet, bu yaşanmışlıkların en önemlisi 1389’da Rumeli’yi, bir İslam ve barış diyarı olmasını sağlayan Kosova savaşıydı. Osmanlı sultanları arasında tek şehit olarak tarihe geçen dedemiz 1. Murat, bizlere çok önemli bir emanet bıraktı. Bizlere orada ne işiniz var diyenler oluyor, aslında şunu söylemek istiyorlar. Ecdadınızı, hatıralarınızı unutun, aslınızı inkâr edin diyorlar. Şunu herkes bilsin, Kosova’dan asla vaz geçmeyeceğiz, burası bizim parçamız, kalbimiz, gönlümüz. İşte bu yüzden belediyelerimiz, Tika, Maarif Vakfı, Diyanet, STK’larımızla bu topraklarda ecdada, eserlerine, tarihi ve kültüre sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne aslımızı, ne de ecdadımızı unutmayacağız’ dedi.

TÜRKİYE KOSOVA’DIR, KOSOVA’DA TÜRKİYE’

Milletvekili Refik Özen konuşmasının devamında şunları söyledi: Bursa Kosova için çok önemli bir misyon üstlenmiştir. TBMM dostluk grupları ve belediyelerimizle köprü oluşturmuş durumdayız. Bursa’da yaşayan siz değerli hemşerilerimiz, ecdada olan vefa örneğini en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. Bu bilinçle hareket etmeye devam ettiğinizi de biliyoruz. Ayrıca Kosova’ya hizmetleriyle göz kamaştıran Fahrettin Gülener’e, daha önce farklı görevlerde buluna Niyazi Pakyürek ve tarihin, kültürün ortaya çıkarılması için sponsorlar aracılığı ile büyük hizmetleri olan, önceki dönem BB Başkanı Recep Altepe’ye teşekkürü bir borç biliyor, ‘Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir’ diyerek, Kosova için canla, başla çalışmaya sürdüren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

KOSOVA AB ÜYESİ OLMALI’

İYİ Parti Bursa Milletvekili Kemal Erezon, Kosova’nın Türk dünyasının önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, ‘ Biz ümit ediyoruz ki 12 yıl önce bağımsızlığını kazanan Kosova’nın AB üyesi olmasıdır. Aynı zamanda kendi kendine yeten, sanayileşen, bu sayede üreten bir ülke olabilmesi için çalışmalar yapmak zorundayız’ dedi.

Kendisinin balkan çocuğu olduğunu, Bursa’da

Kosova’nın bağımsızlığını kazanmasında Bursalıların büyük payı olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Balkan coğrafyası bizlerin gönül coğrafyasıdır. Biz buradaki kardeşlerimizi ayırt etmeden sevmeliyiz; ırk, mezhep ayrımı yapmadan kucaklamak zorundayız. Kosova’da kardeşlerimize gülümsemek, hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar, sahip çıkmalıyız. Kosova bağımsızlığını kazanırken Bursalılar Kosovalıların yanında oldu, bundan sonra da yanında olacak. Bizim, tarihi ve inanç birlikteliğimiz var. Bu şuurla hareket etmeliyiz’ şeklinde ifadeler kullandı.

PLAKET VERİLDİ, BURSASPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kosova Ankara Büyükelçisi Ilir Dugolli, Bursa Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Kosova’nın Bursa Kültür Merkezi Koordinatörü Recep Gündüz ve Kosova Arnavutluk Makedonya Halk Oyunları Derneği Başkanı Hüseyin İşcan’ a plaket takdim edildi. Ayrıca Kosova Ankara Büyükelçisi Ilir Duggolli’ ye Bursaspor Teksas taraftar grubu tarafından forma hediye edildi. Plaket takdiminin ardından Bursa ve Kosova yörelerine ait halk oyunları sergilendi.

  • Etiketler:
Paylaş