REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Mübarek üç ayların başlamasının Recep ayının 4. Gününe denk gelen Regaip gecesi bugün idrak edilecektir.

Müslümanlara oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelmeleri tavsiye edilen üç aylarda, idrak edilecek ilk kandil Regaip Kandili. Günahlardan arınma, sevaplarla bezenme mevsimi olan üç aylar, Regaip Kandili ile birlikte taçlanarak devam edecektir.

İslam âlemin de rahmeti ve bereketi bol üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili, bugün idrak edilecek. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, vatandaşlar tarafından gün boyu dua ve ibadetlerle ihya edilecek. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası taşımaktadır.
Bu gecede Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle başta tüm şehit, gazi ailelerimiz ile tüm Müslüman âleminin Regaip Kandillerini kutlar hayırlara vesile olmasını dileriz.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

  • Etiketler:
Paylaş