TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü ' dür. anneler günü evrensel bir gündür. Dünyanın birçok yerinde milyonlarca anne bugün çocukları tarafından saygı, sevgi ile karşılanıp bir arada olacaklar.
Tüm annelerimiz saygı ve hürmete en layık olan değerleri asla biçilemez varlıklarımızdır. Çünkü onların bizler üzerinde emeği çoktur. İnsan’ ki doğumundan yetişmesine kadar en çok emek harcanan ve bakımı meşakkatli bir varlıktır. Bütün bu zahmetli sürece rağmen onlar, hiç bir zaman anne oldukları için şikâyet etmezler. Bizim daha sağlıklı olmamız için gerekirse aç, susuz ve uykusuz kalırlar.

Anneye bahşedilip de Babada olmayan en önemli meziyetlerin başında annelik gelmektedir. Ana olabilmek ve bu meziyetle donatılmak ne kadar güzel bir duygudur.
Anneler olmasaydı insanlık olmazdı. Anne o kadar değerlidir ki, Cennetin annelerin ayağının altında olduğunu unutmayalım annelerimiz ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep annemizin bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Annelerin çocuklarına olan sevgileri karşılıksızdır. Gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdırlar. Onların her bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Çünkü sevgili annelerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar her şeyin en güzeline layıktırlar.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde anne gibi kutsal olan bu vatan toprakları için en sevdikleri çocuklarını feda eden aziz şehitlerimizi ile kahraman gazilerimizin anneleri, eşleri ve tüm annelerin anneler gününü en içten dileklerimle kutlar, Annelerimizi saygıyla, sevgiyle anar ellerinden öperim.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

 

Paylaş