ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı ve Aziz milletimiz ile birlikte Milli Mücadelemizin 101. Yılını idrak edeceğiz. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin kesin zaferle sonuçlanması neticesinde 19 Mayıs Türk gençliğine armağan edilmiştir.

19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak. İtilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilmektedir. Tarihimizde kutlanması gereken günlerden biri olan 19 Mayıs 1919, Anadolu'da yeni Türk Devleti'nin fiilen temellerinin atıldığı aynı zamanda bağımsızlığa açılan ve ebedi olarak açık olacak yoldur.

19 Mayıs 1919 tarihi, bir toplumu başka egemen güçlerin boyunduruğundan çirkin emellerinden ve esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olma yolunda yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan Türk ulusunun ATATÜRK' ün ve gençliğinin doğum günüdür. ATATÜRK' ün Samsun'a çıktığı günün milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayıs 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadır. ATATÜRK' ün bu günü gençlere armağan etmesi, gençlere güvendiğinin bir göstergesidir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak 19 Mayıs ATATÜRK' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu duygularla başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun

Metin ŞENOL

BAŞKAN

Paylaş