ŞEHİTLİKLER ZİYARETİ

Bilim Kurulunun önerileri ve Korona virüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, Bursa ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma İl Hıfzıssıhha Kurul tarafından kısıtlaması uygulanmasına karar verilmişti.

İl Hıfzıssıhha Kurul tarafından alınan kararda istisna kapsamında olan şehit aileleri 24.05.2020 Pazar gününe (bayramın birinci günü) aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edecek anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri izin verilmişti.

Milletimizin birliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi Ramazan Bayramının birinci günü kabirleri ziyaret edildi. Ziyarete Gemlik Askeri Veteriner Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sacit SABUNCU Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gazi Metin ŞENOL Yönetim Kuruluyla birlikte şehit aileleri ziyarette bulundular.

Dernek Başkanı ŞENOL şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu cennet vatanın her bir karış toprağı için hayatlarını hiçe sayarak şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri bu aziz vatanı ve emanetlerini en iyi şekilde müdafaa etmek bizlerin sorumluğundadır, Şehitlerimizin yazmış oldukları eşsiz kahramanlık destanlarıyla birlik ve beraberliğimize kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı olmuşlardır.

Ramazan Bayramının birinci gününde Hamitler ve Pınarbaşı Şehitliklerini şehitlerimizin emanetleriyle ziyaret edip tüm şehitlerimizi dualarla andık. Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ahrete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anarız.

Ruhunuz şad mekânları cennet olsun. dedi.

 

Paylaş