İSTANBUL UN FETHİNİN 567. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Roma, Bizans ve Osmanlı gibi üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul’un tarihi sayısız olaylarla doludur.

Tarih boyunca pek çok isyan, yangın ve doğal afet görmüş olan bu şehir, kuruluşundan itibaren farklı milletler tarafından hâkimiyet altına alınmak amacıyla birçok kez kuşatılmış, ancak Ortaçağın en güçlü savunma hattına sahip olması dolayısıyla her zaman kendisini korumuştur. Nitekim kuruluşundan itibaren güçlü ve kalabalık orduların kuşatmaları başarısızlıkla sonuçlanmış, şehri fetheden ise genç Türk hükümdarı II. Mehmed olmuştur. Siyasi başkent oluşunun yanında Bizans döneminde Hristiyanlık dininin, Osmanlı döneminde de İslâmiyet’in merkezi olan bu şehrin yaşamış olduğu olaylar arasında en önemlisi şüphesiz 29 Mayıs 1453 tarihinde Sultan II. Mehmed tarafından fethi ve İstanbul oluşudur.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak bu yıl İstanbul’un fethinin 567.Yıl dönünü milletçe sevinç ve gururla kutluyoruz. İstanbul’un fethinin yıl dönümünün birlik, beraberlik ile kardeşliğimizin pekişmesini cenab-ı Allah’ tan niyaz ediyorum.
 

Paylaş