VEZİRKÖPRÜ LÜ ŞEHİT AYGÜN ÇAKAR A SON GÖREV

Pençe-Şimşek harekâtı bölgesinde teröristler tarafından daha önceden döşenen bir EYP' nin patlaması sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız tahliye edildiği Şehit. Tümg. Aydoğan Aydın Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 25 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik Avaşin-Basyan bölgesinde yürütülen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda 4 yıllık asker olan Uzman Çavuş Aygün ÇAKAR, EYP' nin infilak etmesi sonucu şehit düştü.

Şehit ÇAKAR' ın Kastamonu'nun merkeze bağlı Geyikli köyünde ikamet eden annesi Melek ŞAHANOĞLU' na acı haber ulaştı. Güçlükle ayakta durduğu görülen şehit annesi Melek ŞAHANOĞLU, Yavruma Allah rahmet eylesin, vatanımız sağ olsun” dedi.

3 erkek ve 1 kız çocuğunun olduğunu, Şehit Aygün ÇAKAR' ın da ortanca çocuğu olduğunu söyleyen şehit annesi Melek ŞAHANOĞLU, “Oğlumla iki gün önce telefonla konuştum. Abisinin ev sahibi olması için evrakların imzalanması gerekiyordu. Oğlum geciktirmeyelim, kısa zamanda halledelim dedi. Ben okuma yazma bilmiyorum ama bir şekilde oğlumun son isteğini yerine getirmeye çalıştım. Oğlum abisinin ev sahibi olduğunu göremeden şehit düştü” diye konuştu.

26 yaşındaki Şehit Aygün ÇAKAR' ın 4 yıldır asker olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Samsun’un Vezirköprü ilçesi Darıçay Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Aygün ÇAKAR’ ın maaşının bu akşam Amasya Merzifon Havalimanı’na getirileceği, buradan Vezirköprü ilçesine götürülüp orada defnedileceği öğrenildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.

 

Paylaş