TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

1956′ da yayınlanan bir kararname ile her yılın mayıs ayının ikinci pazar günü Türkiye’de de Anneler günü olarak kabul edildi. Bu kararnamenin bir hatırası olarak o yıl, Atatürk’ün annesi Zubeyde Hanım’ın resmini taşıyan bir hatıra pulu çıkarıldı. Anneler günü’nün en önemli özelliği, o gün, millet, aile ve insan olarak, annenin değerini belirtmektir. Anne, insanlık hayatında, bir benzeri daha bulunmayan kutsal bir varlıktır.

Toplumumuzun temelini oluşturan, aile kavramı, fedakârlıklarıyla aileyi bir arada tutarak huzur yumağına dönüştüren annelerimizin bu özel gününü kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Aile hayatının yapı taşı olan, dünyanın en zor ve meşakkatli görevlerinden birini üstlenmiş annelerimiz, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin yeryüzündeki temsilcileridir. Sevgili Peygamberimizin, “Cennet, annelerin ayaklarının altındadır” sözü dinimizin annelerimize verdiği önemi ve onlara göstermemiz gereken hürmeti tüm açıklığıyla gözler önüne sermesi açısından çok anlamlıdır. Annelerimiz sadece bizleri dünyaya getiren bir varlık değil aynı zaman da bizler dünyaya geldiğimiz andan itibaren hem koruyucumuz, hem de bizlere hayatı öğreten öğretmenlerimizdir. Her türlü fedakârlıklara ve zorluklara sabırla, metanetle göğsünü gererek, tüm varlığını ortaya koyan annelerimize ne kadar dua etsek azdır.

Bu anlamlı günün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, başta evlatlarını mukaddes değerlerimiz uğruna şehit vermiş annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum.

 

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

 

Atatürk’ün annesinin mezarı başındaki konuşması

Validemin ruhuna ve bütün ecdat ruhuna müteahhit olduğum vicdan yeminini tekrar edeyim.
Validemin metfeni önünde ve Allah’ ın huzurunda aht ve Peyman ediyorum. Bu kadar kan dökerek milletin istihsal ve tespit ettiği hâkimiyetin muhafaza ve müdafaası için icap ederse vademin yanına gitmekte asla tereddüt etmeyeceğim.
Hakimiyeti milliye uğrunda canımı vermek, benim vicdan ve namus borcum olsun.

 

 

 

 

Paylaş