NİLÜFER BELEDİYESİ 19 MAYIS KUTLAMA TÖRENİ

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda protokolün, bisiklet gönüllülerinin, gençlerin ve vatandaşların katılımı ile çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, son iki yıldır bayramları bayram tadında kutlayamamanın hüznünü yaşadıklarını belirtti. Atatürk'ün en büyük eserini emanet ettiği gençlerle ve coşkulu bir kalabalıkla bayram coşkusunu doyasıya yaşamak istediklerini ifade eden Başkan Erdem, şöyle konuştu: "19 Mayıs, aslında bizim hikâyemizin başladığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basışı Türk kurtuluş mücadelesinin de başlangıcıdır. Dolayısıyla Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Emperyalist devletlerin Anadolu'yu işgallerine karşılık olarak Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı o günü, Atatürk Türk gençliğine armağan etmiştir. Atatürk gençliğe sonsuz güven duyuyordu. Gençlik kavramı Atatürk için aynı zamanda yenilikçi fikirleri de ifade ediyordu. Türkiye Cumhuriyeti'ni ileriye götürecek şeyin, yenilikçi-ilerici fikirler olduğunu düşünüyordu. Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nın fiilen başladığı 19 Mayıs'ın gençliğe adanması çok anlamlıdır. Çünkü gençlik cesarettir, umuttur. Ve bütün devrimler o cesaretin eseridir. Türkiye Cumhuriyeti işte o cesarete, o ruha emanet edilmiştir. Başkan Erdem, Türk gençliğinin emanetine her zaman sahip çıkacağını bildiklerini belirtti ve "Gençliğin özgürlük ruhuna, cesaretine, umut ve mücadele gücüne sonsuz güvenimiz var" dedi. Erdem konuşmasını bütün ulusun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak tamamladı.

Atatürk Anıtı önündeki törene Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM ve eşi Zeynep Terzioğlu ERDEM, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale KARABIYIK, CHP Bursa Milletvekilleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan Yardımcısı Sevim GÜRKAN, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat YILMAZ ile İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent ÖNCÜ katıldı.

 

Paylaş