CUMHURİYET’ İMİZİN 98. YILI KUTLU OLSUN

29.10.1914 te Amiral Souchon liderliğindeki Goeben (Yavuz), Breslau (Midilli) ve dokuz Osmanlı savaş gemisinden oluşan bir donanma Rus liman ve gemilerini bombalayarak Osmanlı'nın 1. Dünya Savaşı'na girmesine neden olmuştur. 1914 tarihinden sonra Osmanlı İmparatorluğunun zayıf düşürülüp topraklarının işgalleri için itilaf devletleri ellerinden gelen her türlü hileyi yapıp başarılı olmak isteseler de buna dur diyecek, Çanakkale geçilmez diyecek kınalı kuzular vardı. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Ordusunda görev yapan Mustafa Kemal ( ATATÜRK ); Çanakkale Cephesi' nde miralaylığa, Sina ve Filistin Cephesi 'nde ise Yıldırım Orduları komutanlığına atandı. Savaşın sonunda Osmanlı İmparatorluğu’ nun yenilgisini takiben, Mustafa Kemal ( ATATÜRK ) 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir demiştir. Bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, bağımsız, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer yurttaş, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir ivme kazanmıştır. Devletimiz Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak, dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı her daim duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak ulusumuzun Cumhuriyet Bayramının 98 . yılını kutluyor ; Cumhuriyet’ imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile ahirete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anar hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür dileriz.

Paylaş