10 KASIM ÇELENK TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün vefatının 83. Yılı Bursa ATATÜRK Heykelinin önünde Bursa Valisi Yakup CANPOLAT, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa protokolü, Gazi, Şehit ailelerinin ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşmiştir.

10 Kasım saat 09:00 da ATATÜRK Heykeline çelenk sunumunun ardından sirenlerin çalması ile Bursa da hayat durdu. Sirenler çalınırken Türk Bayrağımız yarı indirildi, ardından İstiklal marşı okunurken Türk bayrağımız göklere çekilmiştir. İstiklal marşından sonra Türk Bayrağı yarıya indirilerek son bulmuştur.

Bursa ATATÜRK Heykelindeki törenden sonra 10 Kasım Törenleri Merinos ATATÜRK Kültür Merkezi Orhangazi salonunda Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından ATATÜRK’ ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Nilüfer İ.M.K.B. Fen Lisesi öğrencilerinin Mustafa Kemal’ i anlamak Oratoryosu gösterimi ile son bulmuştur.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği programların ardından ATATÜRK Heykeline çelenk sunumu gerçekleştirdiler. Çelenk sunumuna Başkan Metin ŞENOL, 2. Başkan Sevim GÜRKAN, Üst Kurul Üyesi Ali TAŞTAN, Dernek Yönetiminden İsmail TOPÇU, Türkiye Muharip Gaziler Derneğinden Ziya KIDAN, Celal KARAHAN, Emniyet Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nevin FIRTINA, Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi Ümit DEMİRAY ve Mali Müşavir Raşit GÜRBÜZ katılmışlardır.

Başkanı Metin ŞENOL ebediyete intikalinin 83, yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyet, ilelebet yaşatmak için Gazi, Şehit aileleri olarak ağır bedeller ödesekde ecdadımızın bizlerden daha ağır bedeller ödediğinin bilincinde olarak daha çok sahip çıkmaya çalışarak genç nesillere Cumhuriyeti emanet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın; dedi.

Paylaş