BİR KORE GAZİSİNİN HATIRASI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nilüfer İlçesi Yolçatı Mahallesinde Şehit Babası Hasan ÇAL’ ını cenaze töreninde tanıştıkları Kore gazisinin kendi dilinde hikâyesini dinlediler.

Kore Gazisi Ali TREN Ben 30 Temmuz 1952 çarşamba günü İzmir limanından Amerika Neloon Valker nakliye gemisiyle Albay Sırı ACAR’ ın komutası altında iki kafile halinde Kotre’ ye ayak basan 4500 kişiden biriyim. 3. İnci kafile 1. İnci kafile gibi Kore' de başarılar yaratmış 14 -15 Mayıs gecesinin acısını çıkartmak isteyen ( Çaynistler ) Tugay 28 Mayıs ve 29 Mayıs 1953 gecesi 3 tümen halinde taarruz yapması neticesinde Vegas, Berlin, Elko tepeleri akşam saat 08:00 den 03:00 kadar 8 kere el değiştirmiş düşmanın bu taarruzu 29 Mayıs 1953 sabahına kadar süngülü el bombaları ile devam ederek Tugayın 97 Şehit 27 kayıp ve 227 yaralı vermesine mal olmuştur. Bunun için 1 İnci kafileye verilen üstün birlik madalyası 3 kafilede hak etmiştir. Bu anları yaşamış ve yazmış olduğu hatıralardan çıkarılan notlardan günlerce cephedeki kardeşlerine havan topları altında cephane taşıyan oto bölüğün yapmış olduğu hizmet ne kadar anlatılsa az dedi. Kore Gazisi Ali TREN kendisini Mudanya Yalı çiftliği Mahallesinde ikamet ettiğini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak ülkesinden kilometrelerce uzakta hiç tanımadıkları insanlara gelecek, umut ve hayat verdikleri için teşekkür eder kendisine sağlıklı bir ömür dileriz.

Paylaş