ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 14 ASKER ŞEHİT

Azerbeycan’ da tatbikat sırasında düşen helikopterde şehit düşenler arasında albay, yarbay, binbaşılar ve teğmenler bulunduğu düşen Helikopterin ülkenin doğusundaki Hızı' dan havalandığı bilgisi verildi.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti Başkan Elçin GULİYEV, Azerbaycan' da 14 askerin hayatını kaybetmesi ve 2 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada kara kutunun bulunduğunu belirterek, Helikoptere, herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığını kesin olarak söyleyebiliriz" dedi. Helikopterin başkent Bakü' nün kuzeyindeki Hızı' da yer alan bir pistten havalandığı yerel saatle olayın 10.40' ta gerçekleştiği bilgisi verildi. Azerbaycan ordusu, helikopterin Garaheybat' ta inmeye çalışırken kaza gerçekleştiğini belirtirken kazada 1 albay, 1 yarbay, 5 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 teğmen ve 1 teknik çalışan şehit olurken, 1 yarbay ve 1 yüzbaşı da yaralandığı bilgisi verildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak şehitlerimize Allah tan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Tüm Azerbaycan halkına gazi ve şehit aileleri olarak sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

 

Paylaş