NUMAN KURTULMUŞ BURSA'DA

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri tarafından düzenlenen programlara katılmak için Bursa’ya geldi. Saatler 19.30’ da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ile Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan ALAnın da katıldığı ‘Bursa Şehir Buluşmaları’ programı düzenlendi. Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’ un programına davet edilen Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı yönetim kurulu olarak katılım sağlanmıştır.

Bursa’ da AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kurtulmuş, “Bursa güçlü çalışmalarını her zaman yapmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ ı yalnız bırakmayan Bursa, 2023’de yalnız bırakmayacaktır. Osmanlı tarihinin halen yaşandığı bir şehirde olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dünyanın bütün ülkelerinde gündemin birinci maddesi, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştır. Ne yazık ki sivil ölümlerin devam ettiği haberlerini alıyoruz. Bu savaşın sadece iki ülke arasında yaşanan bir savaş olduğunu görmememiz gerekiyor. Uzunca bir süredir dünya üzerinde devam eden dünya sistemindeki dengesizliklerin bir temel sonucu olan ve dünyanın güç merkezleri arasında var olan ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünen bir Güç mücadelesinin yansımalarından biridir. Bu kriz sadece tek başına bir sebep değildir. Bu rekabetlerin sonucu ortaya çıkmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bunların yaşanacağını düşünüyoruz. Bu savaşla birlikte gündeme gelen son yıllarda çokça konuştuğumuz bir başka krizler yumağını da dünya gündemine almıştır. O da su, enerji ve gıda krizleridir. Önümüzdeki dönemde dünya ülkelerini ciddi şekilde etkileyecek, dünyada yeni gerilim alanları oluşturacak, 3 tane önemli stratejik alan olduğunu görüyoruz. Bunlara birde son zamanlarda siber güvenlik alanlarını katmamız gerekiyor. Böylece 4 alanda önümüzdeki dönemde büyük çatışmalar gerilimler ortaya çıkacak" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan KURTULMUŞ, Tarihi Hanlar Bölgesi, Üftade Hazretleri, Osmangazi, Orhangazi türbeleri ziyaret etti. KURTULMUŞ, tarihi nöbet değişimine de katıldı.

 

Paylaş