IŞIK’ TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

IŞIK’ TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” M. Kemal Atatürk

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanının kabul edildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından beri her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik; bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, emek, sevgi ve fedakârlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar kutsal bir meslektir.

Eğitim neferlerimiz, Öğretmenlerimiz; kendilerine emanet edilen göz aydınlığımız çocuklarımıza, bayrak, devlet ve millet sevgisi ile milli şuura sahip nesiller yetiştirmek için yurdun dört bir yanında büyük bir özveri ile çalışmakta ve binlerce öğrencinin ruhuna ışık saçmaktadır. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu bilinci ile bu kutsal görevi büyük emek vererek yerine getiren öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen davası Anadolu kadar yüce ve kutlu, al bayrağımıza sevdalı tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. İstiklal ve istikbalimizin teminatı, sevgi, merhamet ve fedakârlığın timsali Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimizle kutluyor, hayatta olanlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.

 

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

Paylaş