AHMET ERDEM ANADOLU LİSESİN DEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

T.C Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü´nün 27.12.2011 tarih ve 160.01/10127 sayılı onayı ile Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerden Denizli nüfusuna kayıtlı Ahmet ERDEM´ in ismi verilmiştir. Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Müdürü Zeki AVŞAR’ ın destekleri ile Okulu öğrencileri, Öğretmenlerinin eşliğinde Pınarbaşı Şehitliğini ziyaret ettiler..

Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Ramazan TUNALI, Osman DOĞAN ve öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesi ile Pınarbaşı Şehitliğini ziyaret etmeden önce öğrenciler şehitler için hatimler okumuşlar. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube üyeleri olan gazi ve şehit aileleri ile birlikte şehit kabirlerini ziyaret ederek dualarla şehitleri bir kez daha yâd ettiler. Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Öğrencileri Pınarbaşı Şehitliğinde bulunan anı defterine “ Vatan uğruna şehit olmuş abilerimizin, amcalarımızın, dedelerimizin bize miras bıraktıkları bu toprakları ilimle, bilimle ve irfanla şanını yükselteceğimize inancımız tamdır. Bizim bu yapacaklarımız onların yaptıkları yanında hiçbir şey değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ırk, dil, mezhep ayrımı yapmaksızın atalarımızın bir asır önce yaptığı bağımsızlık ateşini söndürmeyeceğimize ant içeriz. Ruhları şad olsun” Diyerek duygu ve düşüncelerini belirttiler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube 2, Başkanı Sevim GÜRKAN, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Okulu öğrencilerine şehitlik hakkında bilgi verilirken, öğrencilerin sorularına gazi ve şehit aileleri de cevap vermiştir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Sevim GÜRKAN çocuklarımıza, Vatan ve Bayrak sevgisini, Şehitlerine, gazilerine sahip çıkmalarını öğrencilerine öğrettikleri için başta Okul Müdürü Zeki AVŞAR’ ile öğretmenlerine, Okulun öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Paylaş