NİLÜFER DE 19 MAYIS ANMA PROGRAMI

Nilüfer’de 19 Mayıs ATATÜRK’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcıların hep birlikte ATATÜRK’ ün Gençliğe Hitabesini seslendirdiği törende, ilk konuşmayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM yaptı. 19 Mayıs 1919 gününün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Başkan ERDEM, “Emperyalist devletlerin Anadolu’yu işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı o günü, Atatürk Türk gençliğine armağan etmiştir. Çünkü gençlik cesarettir, umuttur ve bütün devrimler o cesaretin eseridir. Türkiye Cumhuriyeti işte o cesarete, o ruha emanet edilmiştir. 103 yıl önce başlayan hikâyemiz, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün gençlere bıraktığı mücadele ruhu ve cesareti ile devam ediyor. Türk gençliğinin emanetine her zaman sahip çıkacağını biliyoruz” dedi.

  1. Belediye Başkanı Turgay ERDEM’ in yanı sıra siyasi parti milletvekilleri, İl ve İlçe başkanları ile STK temsilcileri ile vatandaşların katıldığı tören Cumhuriyet Meydanı ATATÜRK anıtı önünde yapıldı.

 

Paylaş