15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Hatırlanacağı üzere, sıcak bir15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmaya çalışmışlardır. Milletimiz, darbe girişimini, sokaklara ve meydanlara çıkarak doldurmuş, gereğini yaparak bu kalkışmayı başarısızlığa uğratmıştır.

15 Temmuz gecesi meydanlarda, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemeyi göze almış büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş, kendine verilen bağımsızlığa sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşuyla bir kez daha milletin gücünü göstermiştir. Hiç şüphesiz ki, 15 Temmuz gecesi şehit olanlar gönüllerde yaşatıldığı gibi, her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde gönüllerde yâd edilecek, hatıraları gelecek nesillere aktarılacaktır.

Türkiye Cumhuriyetini parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete kalkan ihanet odakları, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin silahlı gücü olan asker, polisimiz ülkemizin ve bizlerin gözbebeğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü kutlu olsun.

Paylaş