IŞIKLAR' DA MEZUNİYET TÖRENİ

Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığında, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim merkezindeki 2021 ve 2022 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlayan 349 öğrenci mezun oldu.

Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı’nda ki törene Vali Yakup CANBOLAT, Bursa İl J. K. vekili J. Albay Serdar UZUNDAĞ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Protokol erkânı ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mezunlar adına J. ASB. Öğrenci Çağdaş SOĞUKSU konuşma yaparak konuşmasında ‘’ Bizleri büyütüp gönderdiğiniz bu Şerefli eğitim ocağında, önce Vatana, sonra Millete hayırlı birer evlat olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bizler bu ocağa gelirken baba ocağını sizlere emanet ettik. Sizlerde Vatanı, Bayrağı ve Aziz Türk Milletini bize emanet ettiniz. Bütün arkadaşlarım adına gönülden haykırıyorum Bu emanetler Şerefimiz ve namusumuzdur. ‘’ dedi. Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı J. Albay Metin ÖZBEK’ te ‘’ bu gençler Türk Askeri olarak 1847 yılından bu güne sayısız kahraman yetiştiren ilim, irfan yuvası Işıklar’ ın çatısı altında Türkiye’ nin göz bebeği kahramanlar kahramanı yılmaz Türk Jandarmasının safına katılmaktadırlar. Burada eğitim görmüş ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış Vatan evlatları, hepimizin haklı gurur kaynağıdır’’ dedi. Dereceye giren öğrencilerden 1. ye Vali Yakup CANBOLAT, 2. ye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, 3. Ye Uludağ Üniversitesi Rektörü A. Saim KILAVUZ tarafından diploma ve hediyeleri verildi. Diğer öğrencilere de komutanları tarafından diploma takdimi yapıldı. Dönem birincisi yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra Bursa Müftüsü Yusuf Selim KARABAYIR tarafından uğurlama duası yapıldı.

Tören yeni mezunların geçiş töreni ile bitmiştir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni katılan genç Astsubay’ larımıza görevlerinde başarılar diliyor, yolları ve bahtları açık olsun diyoruz.

 

Paylaş