19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 Günü mareşallik ve Gazilik unvanını verilmiş ve bu vesile ile 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir.

Asil Türk Milleti kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, iç güvenlikte canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa ve operasyonlara girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek aktarmaktadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATARÜRK “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.” diyerek anlatmaktadır. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimizin, can veren aziz şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Ben ülkemizi koca dağlar gibi görüyorum, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ülkemize ve ulusumuza can veren hayat suyu, yaşam kaynağı olarak adlandırırken, gazilerden ve şehitlerden güç alarak gelişen yarınlara umutla bakan Türk ulusudur. Her kim ki koca dağları yıkmaya yeltenecek olsa, damarında dolaşan asil kandan aldığı güçle karşı koyacak, bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olacaktır. Asil ve yiğit, Türk evlatları bir an bile tereddüt etmeden, Türk Ulusu rahat etsin diye canlarını, uzuvlarını feda etmiş etmeye de hazırlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 101. Yılını kutlayacağımız bu anlamlı günde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Deneği Bursa Şube Başkanlığı olarak, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile silah arkadaşları olmak üzere, vatan için toprağa düşmüş şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize Allah’ tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür dilerken,

Tüm gazilerimizin 19 Eylül gaziler gününü en içten dileklerimle kutlarız.

 

Paylaş