BURSA' DA ANADOLU GÜNLERİ

    BİLDEF (BURSA İL DERNEKLERİ FEDERASYONU) tarafından bu yıl 5. düzenlenen Anadolu Turizm Günleri etkinliği Merinos AKKM de törenle açıldı.

    Anadolu’ nun tüm renkleri Bursa da sloganıyla BURSA’ nın 5 bin yıllık geçmişi ve Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti olma özelliği, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Bursa tanıtım günleri etkinlikleri 5 – 9 Ekim tarihleri arasında Merinos AKKM de olacaktır. Etkinlikte 32 ilin katılımı ile 132 stant kurulmuş ve etkinliğe katılanlar kendi yörelerini, kültürlerini ve damak tatları ile etkinliğe renk katacaklardır.

    Bursa 5. Anadolu Turizm Günleri etkinliği Merinos AKKM fuar alanında İstiklal marşının okunmasına müteakip Bursa’ mızın sembollerinden olan Hacivat- Karagöz orta oyunu ile açıldı. Açılışa Bursa Valisi Yakup CANBOLAT yanı sıra Isparta ve Hakkari valileri ile Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, çok sayıda Milletvekili, başka illerden gelen Belediye Başkanları ile Kurum, kuruluş yöneticileri ve Bursa’ daki çok sayıda dernek başkanları ve yöneticileri açılış törenine katıldılar.

   Bildef Başkanı Ramazan ALP açılış konuşmasında Bildef’ i tanıtarak faaliyet ve yapacaklarından bahsederken Bursa Milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU’ nun yardımı ile Bildef’ in Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alındığını açıkladı ve katılımcılara teşekkürlerini ilettiler.

    Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Bildef’ e bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Paylaş