CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Vatanımızın her köşesinde Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü Millet olarak coşkuyla kutlamanın gurur ve sevincini yaşayacağız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk Milleti için en özel ve değerli bayramlarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bu yönetim şeklinin Türk ulusunun kişilik ve karakterine en uygun yönetim şekli olacağını düşünerek, 23 Nisan 1920’ de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasını sağlamış, ülke yönetiminde halkın söz sahibi olmasını gerçekleştirmiştir. Bu tarihten yaklaşık 3 yıl sonra, 29 Ekim 1923’te yönetim şeklimizi Cumhuriyet olarak değiştirilmiştir.

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk Milleti Cumhuriyet’ e bağlanıp, onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini alır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk’ ün asli görevidir. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine bu aziz vatanı bizlere armağan eden gazi ve şehitlerimizin bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi her daim koruyup, geliştirip sahip çıkmamızdır. Bunu yapabilmek aklı hür vicdanı hür nesiller yetiştirip çok çalışarak Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla yad ettirmek olacaktır. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak, bu ülkenin aklı hür vicdanı hür gerçek sahibi olan gençlere düşmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. İleri görüşlülüğü ile tanınan önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, “Gençliğe Hitabe” de cumhuriyetimizi yıkmak, ülkemizi bölüp parçalamak için faaliyet gösterebilecek iç ve dış düşmanlardan söz etmiş, hangi şartlarda olursak olalım bu duruma karşı koymak için elimizden geleni tereddüt etmeden yapmamız gerektiğini belirtmiştir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Çanakkale Muharebeleri başlangıcından bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve birliği için canlarını, uzuvlarını hiçe saymış şehitlerimiz ile ahrete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anar hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diler, Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımızla kutlarız.
 

Paylaş