CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlamaları, 28.10.2022 tarihinde Tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni’yle başladı. Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ve protokol mensupları, Askeri Erkan, Polis Teşkilatı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL Yönetim Kurulu üyeleri ile gazi, şehit ailelerinin katılımı ile Atatürk Anıtı’na Çelenklerinin sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona ererken, Cumhuriyet Bayramı kutlamalar 29.10.2022 Cumartesi günüde devam etti.

Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl kutlamaları çerçevesinde Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ve protokol mensupları tebrikleri kabul etti. Heykel meydanında düzenlenen törene etkinliklerine Askeri Erkan, Polis Teşkilatı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile gazi, şehit ailelerinin katılımı ile vatandaşların katılımlarıyla başladı. Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ ın halkı selamlaması ve bayramlarını kutlamasının ardından, Büyükşehir Belediye Bandosunun eşliğinde, İstiklal Marşı okunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN’ ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı okundu. Bursa Valisi Yakup CAPOLAT, Cumhuriyet'in önemine değinerek, "Cumhuriyet'in getirdiği tüm kazanımlar dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Elbet teki ulaşmamız gereken hedefler ve işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın stratejik önemi karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkartmış ve çıkartmaya devam etmektedir. 'Her ağacın kurdu özünde' olduğunu bilenler, bizi birbirimize düşürmek için elinden gelenleri ardına koymamaktadır. Feraset ve cesarete sahip bu millet, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde düşmanın hain girişimlerini her daim bertaraf etmiştir, etmeye devam edecektir" dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde Yıldırım Belediyesi ERGUAN Halk Oyunlar folklor ekip’ i halk oyunları, öğrenciler şiir, Kılıç kalkan oyunu ve mehter takımının gösterisinden ardından töreni geçişi yapıldı.

 

Paylaş