VALİ CANBOLAT'IN ''10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ'' MESAJI

VALİ CANBOLAT'IN ''10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ'' MESAJI

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde, bir kere daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Atatürk, bağımsızlık mücadelesinde milli birlik ve beraberliği tesis ederek, cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, liderlik ettiği Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırmış, bir kere daha aziz milletimizin hür ve bağımsız yaşayabileceği Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir eserdir; Atatürk de bu eserin en büyük mimarıdır. Bizler, bugün 99 yaşında olan bu esere sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisindeyiz. 10 Kasım bu gayretin önemli bir adımıdır. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal’i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlama vesilesidir.

Öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştiren Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki görüşüyle dünyanın saygısını kazanmıştır.

İşte bugün bir kere daha, vefatının 84’üncü yıl dönümünde hem Atatürk’ün aziz hatırasını hatırlayacak hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı tazeleyeceğiz.

Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklâl Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

 

Paylaş