ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetince kendisine verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul etmişti.

Mustafa Kemal ATATÜRK, uygarlık yolunda aşılması gereken en büyük engelin cehalet olduğunu vurgulamıştır. Bu nedenle, eğitimin bilimsel ve laik temeller üzerine oturtulması ve ülke koşullarına uygun eğitimle ilgili her konuya önem verilmesi cumhuriyetin temel uğraşı olmuş ve bu büyük davanın önde gelen uğraşıcılarına, öğretmenlere, büyük önem verilmiştir. Bizlerin bu günlere gelmesi için çalışan öğretmenlerimiz mesleğe başladığı günden yaşamlarının sonuna kadar görevini yapmaya devam etmekteler. Hatta öğretmenlerimiz hayata gözlerini yumduktan sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığıyla yaşamaya devam etmektedir. Onun için Öğretmeni ölümsüzleştiren öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir. Sorumluluk bilinci içerisinde görevini en iyi yapan bir öğretmen gelecek olan nesillere ışık demektir.

Bu duygu ve düşünceyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak bu anlamlı günde başta başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Türk toplumunu bugüne getirmiş bulunan öğretmenleri saygı, minnet ve şükranla anıyor, onların yolunda yurdumuzun dört bucağında kutsal öğretmenlik görevini sürdürmekte olan binlerce öğretmenimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor;

Tüm Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

 

Paylaş