ÇANAKKALE BİR DESTAN BİR MUKADDES TOPRAKTIR

Çanakkale , bir destan, bir mukaddes topraktır…!

Çanakkale, topa, tüfeğe ve mermiye karşı yapılan etten ve kemikten bir vatan savunmasının adıdır.

Barutun kanla, kanın canla,

Canın vatan, bayrak ve namus uğrunda destanlaştığı gündür Çanakkale..!

Memleketin her köşesinden gelen çocuk yaşta gençlerin ve ana kuzularının aslana dönüştüğü yerdir.

Çanakkale;

Koca seyittir..

Nusret mayın gemisidir..

Tokat’ın On beşlileridir..

57 Alaydır..

Çanakkale MUSTAFA KEMAL ' dir ! Orda şehidin kanı, dalgalanan bayraktır…

Son nefes verilir de bir karış toprak verilmez!

Damga vurdun tarihe

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ….!

Yüzyıllarca İslam’ın sancaktarlığını yapmış ecdadın, “Ölürsem şehidim, kalırsam gazi anlayışıyla, vatanı ve dini uğruna bir an bile tereddüde düşmeden kahramanca gazâ edip, can verdikleri yerdir Çanakkale..!

Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, vatanının bekası için canını hiçe sayan yüz binlerce kahramanın bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, işgal kuvvetlerine karşı 'Çanakkale Geçilmez" diyerek vatanını nasıl savunduğunu tüm dünyaya gösterdiği eşsiz bir kahramanlık destanıdır.

Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

Paylaş