ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 108’İNCİ YILDÖNÜMÜ

Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü kutlama programı Hamitler Şehitliğinde Vali Yakup CANBOLAT ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ ile Bursa protokolü gazi ve şehit ailelerinin katılımı ile yapıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü kutlamaları Hamitler Şehitliğinde düzenlenen törenle başladı. Düzenlenen törenle tüm şehit ve gaziler anıldı. Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü programına, Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Ali YARDIM, Bursa Garnizon Komutanı Albay Kıvanç KERPİŞÇİ, TÜMŞAD Başkanı Metin ŞENOL, TMGD Başkanı Adem ERDEM, BEMŞAD Başkanı Nevin FIRTINA Bursa protokolü gazi ve şehit ailelerinin de katıldığı etkinlikte, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından şehitler dualarla anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, törende şehit ailelerine Türk Bayrağı kaplı Kuran-Kerim hediye etti. Pınarbaşı Şehitliği’ndeki anma töreninin ardından etkinlikler, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’ndaki resmi programla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından sahne alan Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘Çanakkale Zaferi’ adlı gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.

Paylaş