MARMARA ARAMA KURTARMA DAN ZİYARET

Marmara Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını ziyaret ettiler.

Marmara Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Denetleme Kurul Başkanı Ali ARSLAN, Genel Sekreter İmren ÇULGATAY, üye Elif MEMİŞ Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını ziyaret ettiler. Denetleme Başkanı Ali ARSLAN derneklerinin Ocak 2023 tarihinde kurulduğunu ve ilk kongrelerini 5 Şubat 2023 tarihinde Yaptıklarını ve bir gün sonra 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üstü Kahramanmaraş olan 7. 7 ve 7. 6 şiddetindeki 2 depremde zarar gören 10 ilimizden hemen Kahramanmaraş’ a giderek oradaki arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını bu kurtarma çalışmaları devam ederken depremde zarar gören ve sel felaketine maruz kalan Urfa iline giderek oradaki vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını ve halen depremde zarar gören Hatay ilindeki vatandaşlara yardım için ekiplerinden bir kısmının oradaki çalışmalara yardımcı olduklarını anlattı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesinin ziyaretlerinin amacı da, bu vatanın bütünlüğü için canlarını veren şehit yakınlarına, uzuvlarını feda eden gazilerimize saygılarımı sunmak olduklarını, derneğe gelmeden önce Hamitler şehitliğine giderek şehitlerimize dua ettiklerini söylediler. Bu vatan için canlarını uzuvlarını feda edenler için deprem gibi doğal afetlerde nelerin yapılması, nasıl hareket edilmesi gibi konularda bilgilendirme semineri vermek istediklerini söylediler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Şehit eşi Sevim GÜRKAN Marmara Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Denetleme Başkanı Ali ASLAN a, Genel Sekreter İrem ÇULGATAY’ a ve üye Elif MEMİŞ' e ziyaretlerinden dolayı şahsı, Yönetim Kurulu ve üyeleri adına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilerken yaklaşan bayramlarını kutladı ve ülkemizin bundan sonra hiçbir doğal afete maruz kalmaması dileklerinde bulundu.

Paylaş