KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN'DAN ANLAMLI ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını kardeş ülke Azerbeycan’ dan bir Şehit ailesi ve TÜİB Başkanı ziyaret etti.

1992-1994 yılları arasında süren 2 yıllık savaşın ardından Ermenistan, Dağlık Karabağ ve 7 rayonu (yönetimi) işgal etmiştir. 27 Eylül 2020 tarihinde başlayan ve 44 gün süren 2.Karabağ savaşı 10 Kasım 2020 de Ermanistan' ın yenilgiyi kabul etmesi sonucu Azerbaycan “Vatan Muharebesi “dediği savaşı kazandı. Bu savaşta Azerbaycan Ordusu 2 bin 908 askerini şehit verdi. 44 gün süren bu 2.Karabağ savaşında ki şehitlerin anısını yaşatmak için kardeş ülke Azerbeycan TÜİB (Türkiye-Azerbeycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği) sponsorluğunda 44 gün süren 2.Karabağ savaşında şehit olanlardan 44 şehit ailesi ile Türkiye 44 ilde ki şehit aileleriyle buluşturmak, kaynaştırmak, acılarını paylaşarak acıları azaltmak ve kardeş ülke gibi kardeş şehit ailesi olmalarını sağlamak için başlattıkları proje kapsamında 4.şehir olarak Bursa seçilmiştir. Bu program daha önce Sivas, Urfa, Balıkesir illerde yapılmıştır. Azerbeycan dan gelen. 44 gün süren 2.Karabağ savaşında şehit olan Üsteğmen Kamran KAZIMOV’ un Babası Emekli Albay Kurbanali KAZIMOV, Şehit annesi Elmura KAZIMOVA,TÜİB Eğitim Kültür Komisyon Başkanı Ragıp SARI, Genel Sekreter Ahmet EVDALI, Türkiye de üniversite okuyan Azerbeycan’ lı Tarana TAGHİYEVA. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan programlarında 8 Mayıs günü Mihraplı Şehitlik Anıtı yerleşkesindeki binamıza gelerek orada gazi ve şehit aileleri ile tanışıp kaynaşma sağlandıktan sonra dernek yerleşkesi gezildi, sonrada şehitlik ziyareti yapıldı.9 Mayıs salı günü Şehit PINARDAĞ ailesi, Şehit YURTSEVER ailesi evlerinde ziyaret edilerek kardeş ülke gibi şehit kardeş aile yapıldı. Ayrıca Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR Azerbeycan heyetini makamında kabul etti. Kabul esnasında Azerbeycan’ lı şehit Üsteğmen Kamran KAZIMOV' un Babası Emekli Albay Kurbanali KAZIMOV ile Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin AKTEMUR’un 2012 yılında Azerbeycan da beraber görev yaptıkları ve oradaki anılar yad edildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak kardeş ülke Azerbeycan heyetini ve Şehit Ailesiyle bir arada olmaktan, onlarla hoş vakit geçirmekten mutluluk duyduk. Kardeş ülke Azerbeycan ve Azerbeycan da ki gazi ve şehit ailelerine selam ve saygılarımızla.

Paylaş