GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 104. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs 1919; milletimizin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. ATATÜRK’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Bugün gençlerimize düşen en büyük görev; bu kutsal vatanı geliştirerek tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş, bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, verimli, üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak, Geleceğimiz olan gençlerimizin 19 Mayıs ATATÜRK’ ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramlarını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm Türk Büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor,

Metin ŞENOL

  BAŞKAN

 

 

 

Paylaş