ŞEHİDİMİZE SAYGI

Bulduk, gördük ve yapıldı. Şehidimiz rahat ve nurlar içinde uyu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı üyelerinden Gazi Cengiz ELBİR derneğe gelerek adı olmayan fakat Vatan topraklarında yabancı milletlerin ayak basmasını önlemek, Türk Milletinin bağımsızlığı için 1919 yılında canını feda eden sayısız şehitlerimizden biri olan, Eskişehir Kütahya yolu üzerinde Sandıközü köyü yakınlarında “ Vatan uğruna savaşan İstiklal Şehitleri 1919 “ yazan yıpranmış, eskimiş olan bir kabir olduğunu söyleyerek bu kabir için ne yapılması gerekiyorsa yapalım talebinde bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak şehit kabrinin Eskişehir İl sınırları içinde olduğundan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı ile irtibata geçilerek durum kendilerine iletildi. Eskişehir Şube Başkanı Şehit Eşi Sevinç ULUÇEŞME Sandıközü köyünün bağlı olduğu Seyitgazi Kaymakamlığına durumu arz etmesi sonucu Seyitgazi Kaymakamı Yeşim ALTIN ’ın emriyle bir günde adsız şehidimizin kabri yenilendi, bakım ve onarımları yapılarak başındaki bayrak direğiştirilerek uğruna canını verdiği bayrağı dalgalanmaya başladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak ; böyle bir konuya gösterdikleri hassasiyetten ve emeklerinden dolayı başta Seyitgazi Kaymakamı Sayın Yeşim ALTIN’ a, TÜMŞAD Eskişehir Şube Başkanı Sevinç ULUÇEŞME ‘ye, Gazi Cengiz ELBİR' e, kabrin yapımında, bakımında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

Paylaş