TÜMŞAD MUDANYA KAYMAKAMINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı ve yönetim kurulu Cumhurbaşkanlığın 20.08.2021 tarih ve 2021/412 sayılı Atama Kararnamesi ile Mudanya Kaymakamlığı görevine başlayan Sayın Ayhan TERZİ’ yi makamında ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Metin ŞENOL, Derneklerinin 1915 yılında, Harbiye Nazırı Enver Paşanın talimatı ile İstanbul Merkez Kumandanı Miralay Cevdet Bey ve onbir arkadaşı tarafından kurulduğunu, savaş sonrası uzuvlarını kaybeden gazilere tahtalardan uzuvlar yaptırmak, evlerine ulaşmalarını sağlamak, iaşelerini temin etmek amacıyla kurulduğunu, 18.06.1983 yılında kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alındığını, Milli Savunma Bakanlığına bağlı askeri kökenli dernek olduğunu söyledi. Gazi ve Şehit Ailesinin yasal haklarını savunmak, gazilik ve şehitlik onurunu korumak, aynı acıları yaşamış kişiler arasında birlik ve beraberliği sağlamak, sosyal hayata uyumlarında yardımcı olmak gibi görevlerini gönüllü olarak ifa ettiklerini anlattı.

Mudanya Kaymakamı Sayın Ayhan TERZİ’ de gazi ve şehit ailelerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu, daha önceki çalıştığı yerlerde, Mudanya da da gazi ve şehit ailelerini ziyaret ettiğini kendilerine kapılarının daima açık olduğu, gazi ve şehitlere sonsuz şükranlarını ifade ederek TÜMŞAD yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL kendilerini kabul edip samimi bir şekilde ağırladıkları için teşekkür etti.

Paylaş