ARSİYAD TAN TÜMŞAD A ZİYARET

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını Başkan Erdinç ACAR, Başkan Yardımcısı Mürsel ÖZAY, Genel Sekreter Erdi ALTINTAŞ, Üye İlişkileri Komisyon Başkanı ( Yönetim Kurul Üyesi ) Mine SATIR ve Eğitim Komisyon Başkanı ( Yönetim Kurul Üyesi ) Öner BİLGİN ziyaret ettiler. Başkan Erdin ACAR bugün milletimizin bağımsızlığı ve güvenliği için kahramanca mücadele eden gazilerimizi onurlandırıldığı özel bir gündür. Gaziler Günü, halkın bağımsızlığını koruma uğruna fedakârlıkta bulunan kahramanlarımıza olan minnet ve şükranımızı ifade etme fırsatıdır. Gazilerimiz, vatan sevgisiyle pekişmiş kahramanlarımızdır. Kahramanlıkları ve özverileri, milletimizin gönlünde ayrı bir yer almaktadır. Gazilerimizin değerini biliyoruz ve onlara hak ettikleri saygıyı göstermek, bir milletin en önemli görevlerinden biridir. Bugün gazilerimize olan sevgimizi ve minnetimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gazilerimizin yanında olmak, haklarını korumak ve yaşamlarını geliştirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Gazilerimiz, milletimizin değerli hazinelerindendir. Onların kahramanlığı ve fedakârlığı, gelecek nesillere örnek olmalıdır. Bugün Gaziler Günü vesilesiyle, tüm gazilerimize selam ve sevgilerimi iletiyorum. Sizler, bizim en büyük gurur kaynağımızsınız. Sağ olun, var olun! Bağımsızlığımızı korumak için canlarını hiçe sayan tüm gazilerimize minnettarız. Bunları unutulmayacağız ve her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini isterim dedi.

Başkan Erdin ACAR Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) olarak; 2003 yılında, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma mücadelesinde etkin rol almak, bu mücadeleyi toplumun tüm katmanlarına yaymak, yerelden evrensele, evrenselden yerele kültür ve iletişim ağını kurmak, üyelerinin ülkesine katma değer üreten bireyler olmasını sağlamak için Bursa’da kurulmuştur. Artvin’in sevgi ve hoşgörü kültürü ile farklılıkları değer kabul eden, her siyasi anlayışa eşit yakınlıktaki duruşuyla kendi alanında rol model haline gelen ve aradan geçen bunca yıldır çizgisinden taviz vermeden çalışmalar yapmaktadır. ARSİYAD diğer STK ve SİAD’ lar ile iş birliklerini geliştirerek bilgi ve tecrübe paylaşımında paydaş olmayı iddialı değerler yaratmak için çok önemli görmektedir. Anayasanın öngördüğü ekonomi esaslarına ve Atatürk ilkelerine uygun olarak Türkiye’nin demokratik ve planlı bir düzen içinde kalkınıp, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına yardımcı olmak ayrıca Türkiye ekonomisinin sosyal ve kültürel dinamiklerinin niteliklerinin geliştirilmesi için, demokrasi anlayışı ile çalışarak, ülkemizin kendi alanında en saygın kitle kuruluşu olmasını hedeflediklerini belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Başkan Erdinç ACAR, Başkan Yardımcısı Mürsel ÖZAY, Genel Sekreter Erdi ALTINTAŞ, Üye İlişkileri Komisyon Başkanı ( Yönetim Kurul Üyesi ) Mine SATIR ve Eğitim Komisyon Başkanı ( Yönetim Kurul Üyesi ) Öner BİLGİN’ e gaziler günü nedeni ile ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Dernek Başkanı Metin ŞENOL, Dernekleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Derneklerinin 1915 yılında, Harbiye Nazırı Enver Paşanın talimatı ile İstanbul Merkez Kumandanı Miralay Cevdet Bey ve onbir arkadaşı tarafından kurulduğunu, savaş sonrası uzuvlarını kaybeden gazilere tahtalardan uzuvlar yaptırmak, evlerine ulaşmalarını sağlamak, iaşelerini temin etmek amacıyla kurulduğunu, 18.06.1983 yılında kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alındığını, Milli Savunma Bakanlığına bağlı askeri kökenli dernek olduğunu söyledi. Gazi ve Şehit Ailesinin yasal haklarını savunmak, gazilik ve şehitlik onurunu korumak, aynı acıları yaşamış kişiler arasında birlik ve beraberliği sağlamak, sosyal hayata uyumlarında yardımcı olmak gibi görevlerini gönüllü olarak ifa ettiklerini söyledi.

Paylaş