DEĞİRMEN GENÇLİK GÖNÜLLÜLERİNDEN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Yıldırım Belediyesi gençler için ‘Değirmen Gençlik’ adıyla yeni bir sosyal projeyi hayata geçirdi. ‘İyilik İçin Harekete Genç’ sloganıyla hayat bulan proje ile Yıldırımlı gençler ilçeleri için sosyal sorumluluk projeleri üretecekler.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ ‘Değirmen Gençlik Projesini’ Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Yıldırım’da bulunan lise öğrencilerinden oluşan gençlerle tanıttı. Gençler, artık Yıldırım’da hem kendilerinin hem yaşadıkları ilçenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, projeler üretebilecekleri sosyal bir organizasyonda buluşacaklar. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ’ ın gençlere sunduğu Değirmen Gençlik ile Yıldırımlı gençler belediye yönetiminde söz sahibi olabilecekler. Bu sosyal organizasyon içerisinde doğa yürüyüşleri, geziler, söyleşiler, mahalle sakinlerine ramazan kolisi etkinliği, gökyüzü gözlem noktası planlaması, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi ve daha birçok hayatın içinden etkinliklerde gençler aktif rol oynayacak. Temelde; insan hakları, hayvan hakları, yeşil ve çevre duyarlılığı, kültürel mirasları koruma gibi konularda gerçekleştirilecek faaliyetlerle gençlerin sosyal sorumluluk bilincini artıracak çalışmalar gerçekleştirilecek. Üstelik Değirmen Gençlik’te eğitimler, söyleşiler, sosyal aktiviteler ve sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere birçok farklı hareket alanı oluşturacak. Gençler, Değirmen Gençlik’teki ve çevrelerindeki insanlarla iletişim kurup yaşadıkları toplumu da daha yakından tanıma imkânına sahip olabilecek. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ’ ın destekleri, Değirmen Gençlik Projesine gönül veren geçler ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığının katkılarıyla her hafta, Yıldırım bölgesinde bulunan bir şehit bir gazi ailesi ziyareti gerçekleşecek.

Vatanını seven Değirmen Gençlik gönüllüleri, bu vatan için can veren kahramanlarını ve onların ailelerini de unutmuyor ve yaptığı ziyaretler ile onların daima yanında oluyor. Bu kapsamda; 13 Ekim Cuma günü saat 14:00 de ailesi Yıldırım ilçesinde ikamet eden ve henüz hayatının baharında bu topraklar için şehit olan şehidimiz Ercan ERDEM’ i Cumhuriyetimizin 100. Yılında ailesini ziyaret ederek o kutlu mertebeye ulaşan diğer şehitlerimizle birlikte andılar.

 

 

Paylaş