32 YILDIR BİTMEYEN BEKLEYİŞ

Şehit Topçu Teğmen Reyhan Gürkan Anıldı"

Ağrı Patnos'un kahraman şehidi, Topçu Teğmen Reyhan Gürkan, şahadetinin 32. yılında kabri başında dualarla anıldı. 23 Ekim 1991'de görevine devam etmek üzereyken araç kazasında hayatını kaybeden Gürkan, Pınarbaşı Şehitliği'nde ebedi istirahat ahına defnedildi.

Gürkan'ın askeri okul yıllarında birlikte çalıştığı arkadaşları, görev arkadaşları, Bursa Merkez Komutanı Topçu Albay Memduh Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı, aynı zamanda eşi olan Sevim Gürkan ve dernek yönetim üyeleri ile gazi ve şehit aileleri, anma törenlerine katıldılar. 23 Ekim 2023 tarihinde saat 14:00' te Pınarbaşı Şehitliği'nde Nilüfer Belediyesi gazi ve şehit birim sorumlusu Mehmet Çelebi tarafından okunan dualarla Topçu Teğmen Reyhan Gürkan ve tüm şehitler dualarıyla anıldı. Şehidin arkadaşları, şehit eşine taziyelerini ilettiler.

Şehit eşi Sevim Gürkan, 32 yıldır kendisini yalnız bırakan eşinin silah arkadaşlarına, evlatlarını ve uzuvlarını aziz vatanın bütünlüğü uğruna feda eden diğer ailelere yanlarında oldukları için teşekkür etti. Gürkan aynı zamanda şehitlerin anılarını ve fedakârlıklarını yaşatma görevine bağlılığını vurguladı.

Paylaş