GELECEĞİMİZİN MİMARI ÇOCUKLAR, KAHRAMAN GAZİLERLE BULUŞTU

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı anısına düzenlenen "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" programı kapsamında, Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu'nda istiklal ve istikbalin teminatı olarak görülen Kahraman gaziler ile öğrenciler bir araya geldi.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, Okul Müdürü Ramazan YÖRÜK, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Malul Gazi Fuat AYDIN, Muharip Gazi Yusuf Ziya KIDAN ve Şehit Babası İsmail GÖKÇEN gibi kahramanlar, yaşadıkları deneyimleri öğrencilerle paylaşarak, vatan ve millet sevgisi uğruna yapılan fedakârlıkları öğrencilere aktardılar.

Eğitim çağındaki çocukların, gazilerin yaşam öykülerini bizzat onların ağzından dinlemeleri ve fedakârlıkları görmeleri, milli değerlere olan sevgilerini pekiştirmek amacıyla düzenlenen programda öğrenciler, kahraman gazilere sorular yönelterek onların deneyimlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, bu anlamlı etkinlik, geleceğimizin liderlerini ve vatandaşlarını, vatan sevgisi, fedakarlık ve milli birlik konularında bilinçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak ifade ederken, Programın, öğrencilere tarihî olayları doğrudan tanıma ve yaşayan kahramanlardan öğrenme fırsatı sunmuş, milli bilincin güçlenmesine katkıda bulunmuştur dedi.

 

Paylaş