BAŞKAN OKTAY YILMAZ DAN VEFA

Başkan Oktay YILMAZ, Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehit Yusuf SEL Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ' ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi YILDIZ, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin ESEN, İlçe Emniyet Müdürü Sakip YALTA, İlçe Sağlık Müdürü Ferhat EKİNCİ, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan AKKAYA, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, şehit aileleri ile Şehit Yusuf SEL' in ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ, şehirlerin yaşam kalitelerini belirlemede önemli bir kriterin 'kişi başına düşen yeşil alan miktarı' olduğunu vurgulayarak, ilçedeki yeşil alan miktarını artırmak amacıyla 700 bin metrekare yeni yeşil alan hedefi koyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın destekleriyle kısa sürede tamamladıktan sonra hedeflerini 1,5 milyon metrekareye güncellediklerini belirten Başkan YILMAZ, bu hedefin 1 milyon metrekarelik kısmını başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

YILMAZ, açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün hem yeni bir alanı ilçemize kazandırıyoruz hem de şehidimiz Yusuf SEL' e vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş oluyoruz. 2 bin 144 metrekarelik alana sahip parkımızın bin 195 metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Ayrıca parkımızı yeraltı damlama ve yağmurlama sulama sistemlerini entegre bir şekilde kullanarak su tüketimini azaltacak şekilde planladık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin ESEN, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ' ı bölgeyi iyi bilen ve nokta atışı hizmetler sunan bir lider olarak nitelendirerek teşekkür etti. Ayrıca, şehitleri rahmet ve minnetle anan ESEN, Başkan YILMAZ ve ekibini tebrik etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi YILDIZ ise konuşmasında, dünyanın hiçbir şehrinin bir renkle anılmadığını, ancak Bursa'nın yeşil rengi ile özdeşleştiğini belirterek, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ' ı yeşil kimliğine katkı sağladığı için tebrik etti. Ayrıca, vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle anarak Başkan YILMAZ' a teşekkür etti.

 

 

Paylaş