GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBUKE FİLMİNDE BULUŞTULAR

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen etkileyici bir etkinlikte, şehit öğretmen Aybüke YALÇIN' ın hayatı sinemaya taşındı.

22 yaşında PKK'lı teröristlerce şehit edilen genç öğretmen, Batman'ın Kozluk ilçesinde öğretmenlik görevini üstlenmişti. Kozluk'ta görev yaptığı 8. ayında terör örgütü mensuplarının saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Aybüke YALÇIN, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şehit öğretmenin hayatını konu alan film, yönetmen Murat ONBUL' un önderliğinde, senaristler Uğur KILIÇ ve Ozan BODUR' un kaleme aldığı bir yapıma dönüştü. Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen etkinlikte, gazi ve şehit aileleri bir araya geldi. Teyyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL ve İl Müdür Yardımcıları Cevdet AKAÇ' a, gazi ve şehit ailelerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, şehit öğretmen Aybüke YALÇIN' a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milli Eğitim camiasına sabır ve baş sağlığı diledi. Bu özel etkinlik, şehitlerimizin anısını yaşatma ve onlara olan minnet ve saygımızı bir kez daha ifade etme fırsatı sunmuştur dedi.

 

Paylaş